עמוד הבית / דיונים / פורום אינפרטק / שאלות ותשובות / בעיות מיים בדירה בבנין משותף
צוות המומחים שלנו נותן שירות בכל חלקי הארץ!
שלום,
קניתי דירה חדשה מקבלן. לאחר זמן מה החלו בדירה 2 בעיות רטיבות שונות. הקבלן אומנם שלח פועלים על מנת לטפל בבעיות אלו אך עלה בי החשש שאלו פעולות חלקיות בלבד וכי לא מוצו כל האמצעים על מנת לפתור את כל הבעיות ב-100%.
בהמשך ההודעה אני אפרט את הבעיות הללו ואת הפעולות אשר בוצעו על מנת לפתור אותן.
אני אשמח אם תוכלו לייעץ לי בנוגע לבדיקות השונות אשר החברה שלכם יכולה לבצע על מנת להבטיח לי שהבעיות טופלו ע\"י הקבלן בצורה נכונה ולא יחזרו על עצמן.
פירוט הבעיות:
1. רטיבות בקיר פנימי שנמצא ליד המרפסת – לאחר החורף האחרון החלו רטיבויות ב-2 קירות פנימיים של הבית אשר צמודים למרפסת. הרטיבות הופיעה צמוד לפנלים של הריצפה בדירה שלי ולא בתיקרה. הקבלן ביצע עבודת צביעה של הקיר ואמור לבצע בדיקה לאיטום הדירה מעלי בטענה שגשם חודר מהדירה של השכן, מטפטף דרך האריחים של הבניין ונאגר ברצפת הבית. ברצוני לדעת האם יש בדיקה אשר יכולה להראות על בעיית איטום אצל השכן או בדיקה אשר מראה שמקור הרטיבות הוא אכן מהקומה מעל ולא בעיה של כניסת מיים מהמרפסת שלי? אילו בדיקות נוספות אתם מציעים לי לעשות על מנת לוודא שהבעיה לא תחזור ?
2. נזילת מיים בחדר האמבטיה – התגלתה נזילת מיים בחדר האמבטיה והנזילה תוקנה. הסומסום שמתחת למרצפות נספג מיים לחלוטין ונשאבו משם כמויות אדירות של מיים. בנוסף החלה רטיבות בקיר החיצוני של האמבטיה מה שהעיד שמיים יצאו מחדר האבטיה (שאמור להיות אטום) אל עבר המסדרון ואל עבר חדר השירות (חדר הכביסה). לשם כך הקבלן שבר 2 מרצפות בחדר האמבטיה, 2 מרצפות במסדרון ו-2 מרצפות בחדר השירות והניח להן להתייבש. האם העובדה שהן התיבשו מעידה על כך שהחדרים אכן יבשים? האם ישנה בדיקה אשר תוכל לעזור לי לוודא זאת? אילו בדיקות נוספות אתם מציעים לי לעשות על מנת לוודא שהבעיה לא תחזור ? אילו בדיקות נוספות אתם מציעים לי לעשות על מנת לוודא שהבעיה אכן טופלה כראוי ?
אבירם שלום,
אתייחס בתשובתי לשאלות לפי סדר הופעתן:
1. על מנת לאבחן/לקבוע את מקור הרטיבות בקירות הפנימיים הצמודים למרפסת, מומלץ לבצע ראשית בדיקות מקיפות למערכת האיטום במרפסת אותה מבצע צוות המומחים של אינפרטק.
במידה וישנו חשש לכשלים מאזור הדירה מעל, ניתן לבצע בדיקות נוספות על מנת למצות את הבעיה.
2. מדבריך ניתן להבין כי אותרה נזילה ותוקנה. כעת, על מנת לודא כי מצע הריצוף התייבש, מומלץ לבצע בדיקת לחות במוקדים שונים באזור הרטיבות, אותה שולחים למעבדה מוסמכת.
באם על פי תוצאות הבדיקות מצע הריצוף עדיין רטוב, קיימת אופציה להאיץ את זמן הייבוש באמצעות מכשור חדשני ומתקדם, ללא פגיעה באריחים כלל.
לשאלות נוספות צוות המומחים של אינפרטק ישמח לתת מענה בטלפון: 1-800-33-44-36