צוות המומחים שלנו נותן שירות בכל חלקי הארץ!
הידעתם? ישנה חשיבות לזמן שבו מתבצע ייבוש רטיבות מתחת לריצוף. ומדוע בעצם זה חשוב כל כך? לאחר שסובלים מהצפה או מנזילה בצנרת, נותרים מים כלואים בתוך מתחת לריצוף ובקירות המבנה. אותה רטיבות עלולה לנדוד ולהגיע גם לאזורים נוספים. נוצרים מפגעי ריח, עובש, התקלפות בקיר ובטיח ועוד. המבנה בעצם הולך ונפגם והופך למבנה "חולה". הפתרון פשוט! ייבוש הסומסום כמה שיותר מהר, מי שלא ממהר לעשות כן, יגלה כי הנזקים הולכים ומחמירים. ייבוש תת רצפתי עוצר את הנזקים.
ניתן להפחית את נזקי הרטיבות ולמנוע את התפתחות עובש. כאן נכנסים לתמונה אנשי המקצוע של אינפרטק: באמצעות תהליך יסודי ומכשור חדשני ומתקדם, אנחנו פועלים לאתר את היקף ומיקום הרטיבות שהצטברה בתוך המבנה על ידי ייבוש רטיבות מתחת לריצוף במספר שלבים הכרחיים.
השלב הראשון לאחר שהנזילה אותרה, הוא לקיחת דגימות לחות ממצע הריצוף למעבדה מוסמכת
בניית תכנית לתהליך הייבוש בהתאם לממצאים מהשטח ולתוצאות דגימות הלחות
בסיום התהליך, נבצע בדיקת לחות נוספת לצורך בקרה שהייבוש בוצע בהצלחה
בשלב ראשון, על מנת למפות את אזורי הרטיבות יש לבצע בדיקת מעבדה בכדי לקבוע את אחוזי הלחות במצע הסומסום או החול אשר מתחת לאריחים ברמת דיוק גבוהה. הבדיקה נעשית על ידי קידוח חורים בודדים בין חיבורי האריחים (במקומות נסתרים כמו מאחורי המקרר), לקיחת דגימות חול או סומסום ממצע המילוי מתחת לריצוף ומסירת הדגימות למעבדה מוסמכת. תוצאות בדיקת הלחות מאפשרות לקבוע מהו הטיפול המתאים וכוללת דו"ח מסכם הקביל בבית משפט במידת הצורך.
בשלב השני מתבצע איסוף הנתונים מהשטח, מדגימות הלחות ומסוג מצע הריצוף (סומסום או חול) ובהתאם לזאת בונים תכנית מותאמת אישית הכוללת את טכניקת הייבוש, משך התהליך ותכנון מיקום המכשור במבנה.
לפי תנאי השטח נתאים ציוד מיוחד כמו משתיקי קול בבתי מגורים, כיסוי לגשם למכונות הממוקמות מחוץ למבנה, אלמנטים לסגירת דלת ועוד. כל זאת בהתייחס לתקן הישראלי המותר עד 6% לחות במצע חול ועד 3% לחות במצע סומסום.
השלב האחרון בתהליך הייבוש התת רצפתי, כולל לקיחת דגימת לחות נוספת לצורך וידוא כי התוצאה הושגה ומצע הריצוף נמצא יבש ובהתאם לתקן הישראלי – 6% לחות מותרת במצע חול ועד 3% לחות במצע סומסום.
נזק למבנה: הרטיבות עלולה לגרום להתנפחות, עובש ולחות יתר של חומרי הבניה ולהתפשט גם לאזורים שלא נפגעו. נזק לערך הדירה: המבנה נפגע? ערך הדירה יורד, ככל שתחכו יותר, הנזק יגדל, וערך הדירה שלכם יפגע יותר. נזק לשכנים: רטיבות במבנה שלכם עלולה להתפשט גם לדירות סמוכות. במקרה כזה, אתם עלולים לשאת באחריות על תיקון הרטיבות גם בדירות הסמוכות. נזק לבריאות: רטיבות מביאה להתרבות לא רצוייה של עובש, חיידקים, פטריות ומיני מיקרואורגניזמים, אלה גורמים לא רק לריח רע, אלא גם פוגעים באיכות האוויר, ועלולים לגרום לאלרגיות, ולזיהומים ולמחלות הרעלה.
אנשי מקצוע בתחום ייבוש תת רצפתי מדגישים כי ייבוש רטיבות כלואה מונע את הרס הקירות, הטיח והצבע. אבל יש לו עוד כמה סיבות חשובות. למשל, הייבוש מסלק את המשקל העודף של המים הכלואים. כאשר עודפי מים נספגים בתוך מבנה, קיר או רצפה, הרי שמדובר על משקל עודף שמכביד על המבנה כולו. עם הזמן, דבר זה עלול לערער את המבנה ויש המגדירים זאת בתוך מבנה חולה. הרטיבות יכולה להגיע אף לברזלים שבתוך העמודים או לנדוד לדירות סמוכות. כדאי להוסיף כי הרטיבות הזאת כמובן מזיקה גם לרהיטים ולציוד צמוד קיר או רצפה אחר. אלה סיבות לכך שמאוד חשוב לנקוט את צעדי הייבוש המקצועיים וכמה שיותר מהר.
אינפרטק מובילה את תחום שיקום נזקי הרטיבות במבנים מיוחדים המיועדים לשימור, מבנים הסטורים ומבנים עתיקים. הימצאות רטיבות ולחות בקירות, ברצפה ובתקרה עלולה לגרום לבלאי מואץ של המבנה, פגיעה ביסודות המבנה, מפגע בריאותי וירידת ערך הנכס. במסגרת תהליך השיקום מתבצע ייבוש תת רצפתי, ייבוש קירות ותקרות כורכר עבים, ייבוש חללים לחים, ייבוש קירות אבן כגון: אבן חול, אבן טבעית, לבני חימר, טיח.
שיקום מבנים הסטוריים לשימור מחייב מקצועיות ומיומנות רבה, על מנת לאפשר המשך פעילות במבנים לעוד שנים רבות ולהנות מערכם וייחודם ההסטורי.
ייבוש רצפה לאחר הצפה חשובה, אם כן, בכדי לשמור על שלמות המבנה וכדי למנוע התערערות. ללא ספק, ללא הייבוש ולאור הנזקים שיצטברו, ערך הדירה ושוויה עלולים לרדת במידה רבה. אך מלבד הנקודות החשובות הללו, הייבוש של הרצפה ושל כל מה שנמצא מתחת לריצוף חשובים גם בגלל הבריאות. נוכחות של רטיבות ברצפות או בקירות מהווים מצע להתפתחות של עובש, פטריות, ריח לא נעים. כל הדברים הללו עלולים לגרום לאי נוחות וסבל. עובש עלול להכביד על הנשימה. פטריות וכתמים על הקירות מהווים מפגע אסתטי שעלולים להחליש את הגוף ולעורר תחלואה. אם בריאות בני הבית והמשפחה חשובים לכם, יש להקדים ולייבש את הרצפה, הריצוף, התקרות וכל חלקי המבנה הנסתרים מהעין.
נכון אמנם שייבוש תת רצפתי איננו תהליך שאורך חצי שעה או שעה. זה בהחלט תהליך שצריך להשקיע בו את הזמן המתאים. יחד עם זאת, ייבוש רצפה אחרי הצפה בשיטות המתקדמות הינו הרבה יותר מהיר (וגם חסכוני) ביחס לחלופה. מהי בעצם החלופה ולמה הייבוש יותר מהיר ומשתלם? ההסבר פשוט. האפשרות האחרת לייבוש מחייבת שיפוץ של ממש. כלומר, פירוק של כל המרצפות, הוצאת החול או הסומסום והשכבה הפנימית ומילוי בחול ומצע חדשים ויבשים. לאחר מכן מבצעים כמובן ריצוף חדש. תהליך זה אורך די הרבה זמן. תהליך זה מחייב השקעה כספית מאוד מאוד גבוהה. זה תהליך שרצוי להיכנס אליו רק אם בכל מקרה תכננתם לשפץ את המבנה או הדירה. הייבוש בשיטות החכמות, מאפשר להחזיר את המצב לקדמותו מבלי להמתין זמן רב, מבלי להוציא כסף רב. הרבה יותר יעיל, הרבה יותר מהיר. תהליך זה מתאים להתמודדות עם נזקי הצפה או נזילות גם בבתים פרטיים, גם בדירות מגורים, גם במבנים המיועדים לשימור או לשיקום וכן במפעלים ובכל מקום שבו זוהו נזקי מים.
את צורת הייבוש חשוב להתאים לרמת הלחות שברצפה ולמיקום שבו זוהו מים שנלכדו תחת הריצוף. ניתן לבצע את הפעולה בכל מיני שיטות, שפועלות לפי הצורך, אפילו במקביל. בין היתר ניתן להפעיל יבשנים לריצוף – שמסוגלים להתמודד עם הרטיבות שחדרה למרצפות ולמשטחים שונים. ניתן להוסיף גם מפזרי חום ייעודיים, שנועדו לפזר את החום שמעודד את היפלטות אדי המים שמתאדים, לאוויר. לפי הצורך, ניתן להוסיף ייבשני עיבוי וכן גם מכשירים שנקראים מפוחים רדיאליים. את הייבוש ניתן לבצע גם בעזרת צנרת ייחודית שמייעלת את פעולת הייבוש תוך שימוש בשלל הטכנולוגיות המתקדמות הללו. את הייבוש יש להפעיל בשיטת המחזורים, כלומר מתכננים מחזוריות ייבוש שמופעלת על פי הצורך, בתיכנות מוקפד ומראש.
ייבוש רטיבות מתחת לריצוף (חול/סומסום) נעשה באמצעות קידוחי חורים בקוטר של 50 מ"מ. לקידוחים אלו מוחדרים צינורות באותו הקוטר המחוברים למדחסים רבי עוצמה היונקים את הרטיבות והלחות מתחת לאריחים, בשילוב דחיסת אויר בתנאים המתאימים.
תהליך ייבוש זה נעשה באמצעות מפזרי חום, ייבשני עיבוי, מפוחים רדיאליים ו/או אקסיאלים במחזוריות נשלטת בתכנות מראש.
טיהור אויר ממיקרואורגניזמים, טחב, עובש וחלקיקי אבק באמצעות מחוללי אוזון (ידידותי לסביבה) או פלסמה.
על מנת לייעל את התהליך של ייבוש מבנים וכדי להשיג את התוצאות המרביות בייבוש תת רצפתי, נהוג לבצע מדידות ובדיקות. לאחר שההצפה או המים שמעל הרצפה נשאבו או התייבשו, בודקים את רמת הלחות מתחת לרצפה, בתוך הקיר או בכל מקום נסתר אחר, שבתוך המבנה. לצורך כך, מבצעים קידוח זעיר באזורים רצויים, שבדרך כלל יהיה בלתי גלויים לעין. כך למשל, ניתן לקוח חור זעיר במקום שנמצא תחת המקרר או תחת מכשיר אחר. במקומות שנקדחו משיגים גישה אל המצע שתחת הרצפה. לוקחים דגימה מהמצע הזה ושולחים למעבדה מוסמכת. כך ניתן לבדוק מהי רמת הלחות, עד לאן הגיע הרטיבות. לאחר מכן, אפשר להחליט על טכניקת הייבוש ואורך הייבוש, להשגת התוצאות הטבות ביותר.
עובש הוא פטריה המתפשטת באמצעות נבגים והוא גדל על צמחים, סיבי בד, מזון וכו'. העובש הנוצר בתוך הבית מתפתח בקלות בתנאי לחות. המקומות השכיחים בבתים ובמבנים בהם העובש גדל, הינם: במערכות האוורור ובסננים, בקירות ובתקרה, ברצפה, בשטיחים, בבגדים, באבק ובמוצרי מזון.
עובש יתפתח בביתכם בכל הזדמנות שתתאפשר לו!
רטיבות ברצפה, בתקרה ובקירות הבית הנגרמת מנזקי צנרת או חדירות מי גשם וחוסר אוורור, עלולה לגרום להתפתחות לא רצוייה של עובש, חיידקים, פטריות ולחות יתר בבית ולהתפשט לאזורים שלא נפגעו. אלה גורמים לא רק לריח רע, אלא גם מהווים סכנה לבריאות! ופוגעים באיכות האוויר.
הפרש הטמפרטורה בין קירות החזית הקרים ובין הקירות הפנימיים המחוממים – במיוחד בימות החורף הקרים, יוצר מצב של עיבוי והזעה, אדי מים וטיפות זעירות ולאחר מכן מתווסף העובש במרקם השחור או הירוק.
חשוב לאבחן את סוג העובש ורמת הימצאותו במבנה על ידי דגימות עובש הנשלחות למעבדות בארה"ב.
יש לבצע בדיקה לאיתור מוקדי רטיבות ונזילות ע"י סריקה תרמית ואיתור מוקדי הרטיבות.
לקיחת דגימות לחות למעבדה לצורך בדיקת רמת הלחות.
העובש גורם לאלרגיות וזיהומים בדרכי הנשימה, חשיפה ממושכת לעובש עלולה לגרום לבעיות בריאות קשות, לכן חשוב לזהות סימנים וסימפטומים לפני שיהיה מאוחר מדי, כגון: עייפות, כאבי ראש, קושי להתרכז, חולשה גופנית, החרפת אסטמה, אף סתום או נוזל, שיעול או קוצר נשימה, חוסר תיאבון וכו'.
חברת אינפרטק מבצעת אבחון לסוג העובש ורמת הימצאותו במבנה, בהתאם לממצאים ניתנות המלצות לטיפול בתופעה. השלבים העיקריים הינם: